dimecres, 22 de març del 2017


LA PENYA BLANC BLAVA DE SANTS i HOSTAFRANCS CONCEDEIX A "SENTIMENT PERICO" UN GUARDÓ PER LA SEVA TASCA EN FAVOR DEL FUTBOL BASE DEL RCDE

  
Fotos: Sr. Ramon Luis.
         

             "Sr. Vicepresident García Pont, Jaume, Araceli, Josep M. Morte... Sr. Sirio del Valle, a qui aprofito per felicitar-li pel guardó concedit a l’Escullera, guardó a més, ben merescut... 

         Us vull fer-vos saber a tots els presents, la meva joia i agraïment per aquesta distinció. Un guardó considero per diversos motius, molt especial. En primer lloc per que ve concedit per una penya, la Blanc Blava de Sants i Hostafrancs, una penya jove però amb dinamisme, que ha sabut mantenir aquesta força, aquest impuls més enllà de l’empenta que sorgeix del lògic moment fundacional, en uns moments en els que el moviment penyístic en general, i algunes penyes de les més històriques ho estem passant força malament. 

         En segon lloc, per que molts dels seus integrants als que tinc el plaer de conèixer, son espanyolistes que recolzen i  donen suport temporada rera temporada, al futbol base i als femenins del nostre club, i amb els que he coincidit ja no només a la Dani Jarque sinó inclòs en altres camps propers on els nostres principals equips juguen partits importants.

         I en tercer lloc, pel fet que 20 mesos després que “Sentiment Perico” publiqués el seu darrer capítol a la xarxa d’internet, m’omple de satisfacció que encara avui hi hagi que se’n recordi d’un, d’aquesta tasca altruista, i ho agraeixi sentidament amb el lliurament d’aquest guardó.

           Us tinc que dir, que més enllà d’aquestes 9 temporades que “Sentiment Perico” va estar entre vosaltres, des del 2006 fins el 2015, la meva vinculació amb el futbol base i femenins del nostre club va molt més enllà. S’inicia des de que en setembre de 2001 l’Espanyol recuperà part del seu patrimoni amb la inauguració de la Ciutat Esportiva. Allà passant forces estones tots els caps de setmana, vaig conegut molta gent, força espanyolistes; molts d’ells han esdevingut amics, alguns també, per llei de vida, malauradament ens han anat deixant pel camí.  

             Però al marge d’això, la meva vinculació en vers el futbol base ha seguit a través de les ones de Radio Despí al programa espanyolista “Llobregat BiB” en el que col·laboro des de fa més de 7 temporades quan vaig decidir formar-hi part de la mà de Rafa Aragón per encarregar-me de la informació de la nostra pedrera. Primer via telefònica - per exigència d’horari i manca de transport -, i ja les darreres 4 temporades ja físicament als estudis de Radio Despí des que van avançar el seu horari. A més, des de la temporada passada per encàrrec del seu director José Antonio Meca, fent a més una ressenya cada dimarts de tota la jornada del futbol base amb un anàlisis detallat de tots els nostres equips,  a la pàgina web de “Llobregat BiB”.   

      Per que al marge de d’aquestes tasques altruistes i puntuals col·laboracions,  el meu vincle sentimental amb el futbol va més enllà, doncs considero que el planter ha de ser la pedra angular de qualsevol projecte de futur pel nostre club que es tingui per seriós. Ha d’ésser molt més que una aposta purament esportiva, molt més que una manera de redreçar erràtiques trajectòries financeres de l’entitat amb futurs traspassos; ha de ser una senya d’identitat de la nostra institució, la nostra imatge d’entitat arrelada a la base, sorgint amb humilitat, però amb força i ambició, en contraposició a aquella entitat que tots coneixeu i que no citaré, que és tan pobre i miserable que només té diners i prepotència; i en els darrers temps, imputats i condemnats...   

       I aprofitant la presència d’un important membre del Consell d’Administració del RCDE, no voldria finalitzar sense dir unes paraules sobre l’equip femení,  tot just en aquests moments que ho està passant força malament.  Vull deixar anar un missatge de recolzament i desig per que amb  l’esforç de tots i totes,  acabi finalment salvant la temporada, i un cop aquesta finalitzi, els rectors de la institució decideixin involucrar-se clarament en el projecte doncs la nostra societat avança cada dia més en la igualtat de drets dels homes i les dones, i l’Espanyol no pot ser absent a aquest moviment, no pot donar l’esquena a aquesta realitat social. Si per qüestió de limitacions econòmiques no es pot arribar a les fites assolides en temps passats en que es va conquerir l’èxit i  la glòria, si al menys aconseguir que es puguin confeccionar en el futur unes plantilles que esportivament siguin dignes, de les que tots els pericos en podem estar-ne orgullosos. 

           Per tant, i finalitzo, moltes gràcies altre cop a la Penya Blanc Blava de Sants i Hostafrancs. I cridant ben fort, Visca la Penya Blanc Blava de Sants Hostafrancs!!!,  Visca el RCD Espanyol i les seves penyes!!!".      

Restaurant Can Manel, Sants (Barcelona), 11/03/2017.








S E N T I M E N T P E R I C O . C O M